Sayfalar

25 Ekim 2017 Çarşamba

Direnişimiz 2. Ayında


Eren şirketi sadece bizim değil tüm çalışan işçi arkadaşlarımızın sendika seçme özgürlüğüne müdahale etti. Uyguladığı baskı ve tehditler ile yüzlerce işçinin sendika seçme hakkını elinden aldı.  Yüzlerce işçinin insanca bir yaşam sürme umutlarını rafa kaldırdı.Sendika seçme hakkımıza sahip çıkıyoruz direnişin 2. ayında atılan işçiler Cuma 16:15'de eren şirketi önünde, haydi sende Eren şirketinin zorbalığına dur de sendika seçme hakkını savun.




Eren şirketi sendikal hakkını kullanan 15 işçiyi hukuksuz bir şekilde işten attı oysa sendika seçme hakkı yasalar ile güvence altına alınmış olmasına rağmen. Kanun yasa tanımayan parası ile kanunu belirleyebileceğini zanneden Eren şirketinin zorbalığına ve haksız işten işçi atmalarına karşı direnişin 2. ayında atılan işçiler Cuma saat 16:15'de eren şirketi önünde, haydi sende hak, hukuk tanımayan Eren şirketine karşı bir ol atılan işçilere sahip çık.


Eren şirketi, atılan işçiler her alanda hak arama mücadelesini yükseltince çözümü yalanda ve iftirada buldu. Para ile yaptırdıkları haberler ile atılan işçilerin yürüttükleri onurlu mücadeleyi karalamaya çalışmakta ama herkes de yaşanılan gerçeği görmekte Eren şirketi boşa çırpınmakta. Eren şirketinin yalanlarına gereken cevabı vermek için direnişin 2. ayında atılan işçiler Cuma saat 16:15'de eren şirketi önünde, haydi sende yalanlara dur de sesimize ses kat Eren şirketine gereken cevabı ver.


Eren şirketi tek derdi atılan işçiler ile dayanışmak olan, kapı önlerinde onları eşi ve çocukları ile yalnız bırakmayan bir işçi arkadaşımızı tazminatsız olarak işten çıkardı, kendince bu toplumun kültürü olan dayanışmayı cezalandırdı. Dayanışmayı kıracağını zanneden eren şirketine karşı gücümüz birliğimizden gelir demek için atılan işçiler Cuma saat 16:15'de Eren şirketi önünde haydi sende sesimize ses kat dayanışmayı büyüt. 


Haydi tüm Zonguldak halkı gün dayanışma günü, maden işçileri, memurlar, siyasi partiler, dernekler, emekliler tüm seçilmiş yetkili kişiler Eren Erenji'de her Cuma yükselen güvencesizliğe karşı bayrak senin de bayrağın. Atılan işçilerin "işimi istiyorum" sesi senin de sesin bu sese kulak ver, bu sese omuz ver. Eren işçileri kazanırsa tüm işçiler kazanır, tüm Zonguldak kazanır. Direnişin 2. ayında saat 16:15 de bu hukuksuzluğa hep birlikte dur diyelim, Atılan işçilere hep birlikte sahip çıkalım.

Biz Haklıyız Biz Kazanacağız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder